Ένας αγώνας που αυτή τη φορά θα νικήσει!

Τα νέα μέτρα του υπουργείου εναντίον του σχολείου, των εκπαιδευτικών και φυσικά των μαθητών και μαθητριών δεν προκαλούν πλέον καμιά  έκπληξη.

Οι νέες εργασιακές σχέσεις στο σχολείο είναι παρούσες εδώ και πολύ καιρό. Μειωμένου ωραρίου αναπληρωτές, ΕΣΠΑ, μπλοκάκια στο σχολείο, εκπαιδευτικοί που δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους. Το μοντέλο φάνηκε να εξυπηρετεί και η κυβέρνηση προσπαθεί να το επεκτείνει και να το κάνει θεσμό εμπλουτίζοντάς το με διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, κλείσιμο σχολείων, υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Το σχολείο είναι το φυτώριο της μελλοντικής γενιάς· για να εκπληρώσει το ρόλο του ως ιδεολογικός μηχανισμός «οφείλει» να προχωρά στερημένο από πραγματική γνώση, με κουρασμένους και λιγοστούς δασκάλους, φορτωμένο με άνευρες πληροφορίες, αποκομμένο από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Άλλωστε η μορφωμένη νεολαία αποτελεί απειλή.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν με την απεργία τους μαθήματα αξιοπρέπειας. Στέκονται δίπλα στις μαθήτριες, τους μαθητές και όλα όσα ένα πραγματικό σχολείο τους οφείλει. Σ’αυτόν τους τον αγώνα δεν μπορεί να είναι μόνοι. Χρειάζονται δίπλα τους τα παιδιά και τους γονείς. Χρειάζονται δίπλα τους όλη την κοινωνία.

Ως εκπαιδευτικοί της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, παρά το γεγονός ότι δε βρισκόμαστε μέσα στα σχολεία, δηλώνουμε ότι απεργούμε μαζί σας συνάδερφοι και συναδέρφισσες για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά!

(Ε.Ε.Ε.Δ/Ξ.Γ.)
 
Ένωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s