Τοποθέτηση εκπαιδευτικών για τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδών προσφύγων

σχολείοΜε αυξανομένο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις συνεχείς ανακοινώσεις για τον τρόπο που θα στελεχωθούν τα σχολεία και θα υποστηριχθούν εκπαιδευτικά τα παιδιά πρόσφυγες μέσα και έξω από τα κέντρα φιλοξενίας.

Η έναρξη του σχολικού έτους πλησιάζει και ακόμη δεν έχει γίνει η ειδική πρόσκληση, την οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο ότι θα κάνει, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών αυτών με εξειδικευμένο στο αντικείμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ως Ένωση εκπαιδευτικών της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας καλούμε για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για αξιοποίηση των εκπαιδευτικών που έχουν τα τυπικά προσόντα, την επιμόρφωση και την εμπειρία για το αντικείμενο που καλείται να διδαχθεί, ήτοι τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα.
Επίσης να παραμείνει η τυπική εκπαίδευση και των παιδιών προφύγων στην ευθύνη του Υπουργείου και σε καμία περίπτωση να μην εκχωρηθεί, με πρόσχημα την έλλειψη χρηματοδότησης, σε ιδιωτικούς φορείς και οργανώσεις.

Θεωρούμε, τέλος, κομβικής σημασίας την εστίαση του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας σε πολιτικές που προωθούν την ένταξη και τη διαπολιτισμική αλληλεπίδραση. Πρακτικές διαχωρισμού (χωριστά σχολεία στα κέντρα φιλοξενίας, διαχωρισμένες από το υπόλοιπο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, Τάξεις Υποδοχής, εκπαίδευση σε διαφορετική – απογευματινή – βάρδια) είναι εκπαιδευτικά αναποτελεσματικές και ψυχοκοινωνικά επιβαρυντικές.

Advertisements
This entry was posted in ανακοινώσεις / νέα, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Τοποθέτηση εκπαιδευτικών για τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδών προσφύγων

 1. Anna Kalincheva says:

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Νιώθω αγανακτισμένη και απίστευτα θυμωμένη με την κατάσταση “ανυπαρξίας” στην οποία βρισκόμαστε.

  Μετά από όλη τη ξεφτίλα και τη ΜΗΝ αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας, τώρα είμαστε εντελώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και ΑΟΡΑΤΟΙ για το Υπουργείο ΠΑΡΑπαιδείας.

  Ενώ είμαστε οι καταλληλότεροι εκπαιδευμένοι και με πείρα εκπαιδευτικοί, μένουμε ΑΝΕΡΓΟΙ και το “καλό” μας Υπουργείο θα εκπαιδεύσει του αναπληρωτές που βρίσκονται στον Πίνακα, ακόμα και αν δεν έχουν καμία σχέση με τη Διαπολιτισμική εκπαίδευση….

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ …

  Τι μπορούμε να κάνουμε ΟΛΟΙ μαζί ;

  Με ευχές για καλή δύναμη,

  Άννα Καλίντσεβα

  Άνεργη καθηγήτρια, που μετά από 12 χρόνια στην εκπαίδευση και Αριστείο για καινοτομία στην εκπαίδευση βρίσκεται στο πίνακα ΑΝΕΥ προϋπηρεσίας

  [http://gfx2.mail.live.com/mail/11.00/updatebeta/emoticons/rose.gif&retryCount=3]ANNA KALINCHEVA[http://gfx2.mail.live.com/mail/11.00/updatebeta/emoticons/rose.gif&retryCount=3] ________________________________ [http://gfx2.mail.live.com/mail/11.00/updatebeta/emoticons/envelope.gif&retryCount=3] annakalincheva@hotmail.com

  ________________________________ Από: “Ένωση εκπαιδευτικών της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας” Στάλθηκε: Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016 7:54:50 πμ Προς: annakalincheva@hotmail.com Θέμα: [New post] Τοποθέτηση εκπαιδευτικών για τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδών προσφύγων

  enosi2012 posted: “Με αυξανομένο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις συνεχείς ανακοινώσεις για τον τρόπο που θα στελεχωθούν τα σχολεία και θα υποστηριχθούν εκπαιδευτικά τα παιδιά πρόσφυγες μέσα και έξω από τα κέντρα φιλοξενίας. Η έναρξη του σχολικού έτους πλη”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s