Ανακοίνωση για την παρέμβαση της Ένωσης Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο 105,5»

Σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2016, αποφασίσαμε να παρέμβουμε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» με στόχο την ανάδειξη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών προσφύγων και την υποστήριξη του δικαιώματός τους για ισότιμη συμμετοχή στη γνώση και στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο σχολείο.

Ταυτόχρονα, διεκδικήσαμε για άλλη μια φορά την αξιοποίησή μας, ως εξειδικευμένου προσωπικού εκπαιδευτικών, αφού διδάσκουμε την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα επί χρόνια μέσα σε σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, σε παιδιά μετανάστες/ριες, παλιννοστούντες και πρόσφυγες. Παρά την αναμφισβήτητη εμπειρία και ευαισθητοποίησή μας, για πολλά χρόνια παραμένουμε άνεργοι και αφανείς, ενώ οι ανάγκες καθημερινά γύρω μας αυξάνονται.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντή, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα με ξεχωριστή εγκύκλιο θα προκηρυχτούν θέσεις για εξειδικευμένο προσωπικό στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Υπουργείο θα επιδείξει τελικά την τόλμη που χρειάζεται και δε θα φτιάξει σχολεία γκέτο μέσα στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά θα εντάξει τα παιδιά αυτά στο δωρεάν δημόσιο σχολείο.

Ένταξη και όχι γκετοποίηση

Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά

Advertisements
This entry was posted in ανακοινώσεις / νέα, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s