Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων;

right-to-education_2Θα μπορούσαμε να θεωρηθούμε γραφικοί και γραφικές αν δεν πιστεύαμε σθεναρά ότι έχουμε δίκαιο: Τα παιδιά πρόσφυγες δικαιούνται να απολαμβάνουν το δικαίωμα της εκπαίδευσης, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Και δικαιούνται να το απολαμβάνουν μέσα στον προστατευμένο χώρο του δημόσιου σχολείου.

Τρεις εβδομάδες μετά τη δέσμευση του Γ. Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντή στο ραδιοσταθμό του «Στο Κόκκινο», ότι θα γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών προσφύγων, με ξεχωριστή εγκύκλιο, αναμένουμε ακόμη την προκήρυξη.
Εντωμεταξύ έγιναν προσλήψεις 73(!) εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας για τις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων, για τις οποίες αναρωτιόμαστε ποιες ανάγκες είναι ικανές να καλύψουν, όταν ο αριθμός των παιδιών είναι χιλιάδες.
Ως Ένωση θα διεκδικήσουμε για μία ακόμη φορά:
• Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και οικογενειών τους καθώς και να προχωρήσει η ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.
• Να εγγραφούν όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας στο δημόσιο σχολείο και να παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας.
• Να προσφέρεται η δυνατότητα για μαθήματα ελληνικών και στους ενήλικες πρόσφυγες.
• Να προχωρήσει το Υπουργείο σε μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, όπως επίσης και την πραγμάτωση προκήρυξης για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και την επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού το οποίο προερχόμενο από ποικίλες ειδικότητες (παιδαγωγικών, ελληνικών και ξένων φιλολογιών) διαθέτει ειδικά προσόντα και εμπειρία και εξειδικεύεται χρόνια τώρα στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s